Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Karácsony
  2016-11-14 08:17:07, hétfő
 
   
 

- Béééla! Tudtad, hogy a Karácsony az összetartozás ünnepe?
- Miből gondolod, drága Vilma? Én eddig úgy tudtam, hogy a családé kimondottan.
- A felcsecsázott fenyőfa díszei jelentik a múltat és a jövőt, az emberiség közötti békességet.
- Ebből is játék lett a médiánál, egykori fenyő ünnepével kezdtek az Istennel, hóemberrel, gyémántokkal. A csúcs a fenyőfa tetején gót volt, a gömbölyű díszek, mint aranygömbök rég áhított békességet jelképezték, a csokidíszek autóval, gombával, szívvel, s különféle figurával, köztük az üregesekkel a világ kezdetének csoki népét jelentették. Úgy kerültek rá a díszek, ahogyan megszüntették őket, mint az almát, Ember tragédiája berendezése kezdetén, a diót mókussal, Íriszt a fenyő ünneppel...
- Honnan tudod, Bélám, hogy az aranygömbök békességet jelentenek?
- Olvastam Magdikánál. ,,Régóta siklik felettetek, néha kigyúl benne a parázs, néha fénnyé válik, máskor dermedt óriás. Rég áhított aranygömbünk elrepül a széllel, sodorja egy másvilágba, dacolva a téllel. Visszahívnám, fényjelre visszajön, de kevés a remete csöndje. Sok-sok ember kéne, hatalmas fényözön és visszaszáll a léggömb a Földre."
- Nagyon szép vers, valóban ezt jelentheti az aranykor. A figurákból az is kiderül, hogy nagyon régen is volt már autó, s mi mindig elölről kezdjük a Föld történelmét komfort nélküli nyomorral.
- Már Íriszt is elfelejtették, mint a szeretet királynőjét. Így írta meg Magdika: ,,Karácsonyi aranyestet ragyogtatja szeretetnek óriássá nőtt fája, meghitt arcunk néz fel rája. Áhítattal ver a szív is, csengőszólót adja Írisz lágyan bongó, halk zenéje, csillagzásunk lelkünk fénye."
- Az alma milyen szimbólum lehet?
- Az Édené, ahol Japán egykori területen boldogságban éltek Ádám és Éva népei a kígyóval és szerákarokkal. Nem tiltott tudást, fekete mágiát jelentett még akkor, mint ahogyan megírták a Bibliában a karmával, mint állandó ismétlésével a történelemnek. A kígyó szimbólum rákerült rá a karácsonyfára az ezüst és arany fényfüzérként. Énekeltek szabadon és boldogan, zúgott, mint a tenger a béke kara.
- És a gót csúcs minek a szimbóluma lehetett, Bélám?
- A nácié, énekes medve volt. Piri kötél és különféle játékok létrehozója volt, a gyerekeknek állandóan kedveben járt. Így kerültek a fenyőfa alá a játékok, kislányoknak babák, könyvek, fiúknak motor, autó, kreatív tárgyak.
- Nagyon szeretem a régi karácsonyfát, Bélám! Jó lehetett abban a világban élni!
- A világon mindenütt négy évszak volt akkor, amit vetített a Mikulás diafilmen a hóembernek.
- A dió így lett szent fa négy részecskéből, Karácsony gyümölcse, mint a füge, datolya és földimogyoró. Mókusok játszottak az erdőben, békességben.
- Akkor Bélám a régi regéket feldolgozták és betették a közös leplezésbe, mint fehér lovas lírai karám énekeseinek Krisztusi eljövetelének jóslatával. Így jöttek létre folyamatosan a lírai karámok, akik teremtettek.
- Pontosan, atlantiszi aranykor Bibliája lett, mely alapján megteremtették a világ csapásait, s mindig kezdték elölről ébredő játszótérrel a sötétséggel, halál népekkel.
- Szép is a Karácsony, szerelem és boldogság tölti el a szívet. Ilyenkor az ember sugározza a világra a szeretetét, csodálva egymásban a szépséget, a kedvességet, szorgalmat, emberséget.
- Igen, Írisz szeretet ünnepe szolgálja az embereket fenyőzöld szemével őrködve felettük. Övé a csengő a tiszta búgó hangja szimbólumaként, Bélám a legenda szerint.
- Igen, akkor amikor háborítatlanul éltek egymás mellett a földlakók, szemük írisze tükrözte a tökéletes egészséget.
- Akkor valóban a Karácsony az összetartozás ünnepe, egy hatalmas emberi közösségé.
- Csak az a baj, drága Vilma, hogy megáldozták az embereket a Sátán népei, megölték őket, felvéve a neveiket. Páran maradtak. Íme az embert játszottak egy Írisz-szemű kislánnyal, elhordoztatva vele a világ bűneit, saját sorsukat.
- Gyászos Karácsony van, a népek ünnepelnek, de az ember haldoklik, kényszerítve olyan dolgokra, amiket soha nem tett volna meg, mint a mesélése a gyalázatnak. Az embert legyőzték a féktelenek apokalipszisükkel, melyet könyvekben adtak ki. Már nem érték a könyv berendezett szereplőkkel, akik mentették magukat, nem vállalva szerepüket.
- Új karácsonyi dísz az emberek könnye jégkristállyá fagyva. Még az állatok is betegek lettek, a Jehova kutyái veszélyben vannak, meg a környezet, az élővilág. Nyugalmat és békességet hoztak magukra a csapások.
- Karácsony az emlékezés napja az áldozatokra, a meghittség és békesség relikviájával, az ember boldogságával.

2016. november 14.
 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: háborítatlanul, megteremtették, szimbólumaként, jégkristállyá, megszüntették, elhordoztatva, felcsecsázott, szerákarokkal, összetartozás, karácsonyfára, történelemnek, eljövetelének, csillagzásunk, elfelejtették, relikviájával, boldogságával, fényfüzérként, részecskéből, karácsonyfát, ismétlésével, kislányoknak, kényszerítve, földimogyoró, boldogságban, gyémántokkal, csengőszólót, folyamatosan, visszahívnám, aranygömbünk, szereplőkkel, feldolgozták, játszótérrel, szeretetnek, aranygömbök, üregesekkel, jelképezték, összetartozás ünnepe, családé kimondottan, felcsecsázott fenyőfa, emberiség közötti, fenyőfa tetején, gömbölyű díszek, csokidíszek autóval, világ kezdetének, diót mókussal, fenyő ünneppel, aranygömbök békességet, remete csöndje, szeretet királynőjét, alma milyen, kígyó szimbólum, béke kara, Kohut Katalin, Olvastam Magdikánál, Akkor Bélám, Gyászos Karácsony,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Lóhere  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Akik bántanak téged  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Png ház  Lóhere  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Alázat  Mi lenne ha  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Krisztinától  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Ágai Ágnes – Csendélet  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png nő  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Png férfi  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Png csokor  Png kislány  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Éretlen vers  Png telefon  Akarat  Adakozás  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Hiányzik  Akarat  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Kaffka_Margit  George Gordon Lord Byron: Inez...  Alvó cicák  A Megváltó szolgálatában  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  George Gordon Lord Byron: Inez...  Png virág  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
összetartozás ünnepe, családé kimondottan, felcsecsázott fenyőfa, emberiség közötti, fenyőfa tetején, gömbölyű díszek, csokidíszek autóval, világ kezdetének, diót mókussal, fenyő ünneppel, aranygömbök békességet, remete csöndje, szeretet királynőjét, alma milyen, kígyó szimbólum, béke kara, szimbóluma lehetett, gyerekeknek állandóan, régi karácsonyfát, világban élni, világon mindenütt, régi regéket, közös leplezésbe, lírai karámok, világ csapásait, ember sugározza, embereket fenyőzöld, tiszta búgó, legenda szerint, tökéletes egészséget, hatalmas emberi, embert játszottak, világ bűneit, népek ünnepelnek, ember haldoklik, embert legyőzték, féktelenek apokalipszisükkel, könyv berendezett, emberek könnye, emlékezés napja, ember boldogságával, háborítatlanul, megteremtették, szimbólumaként, jégkristállyá, megszüntették, elhordoztatva, felcsecsázott, szerákarokkal, összetartozás, karácsonyfára, történelemnek, eljövetelének, csillagzásunk, elfelejtették, relikviájával, boldogságával, fényfüzérként, részecskéből, karácsonyfát, ismétlésével, kislányoknak, kényszerítve, földimogyoró, boldogságban, gyémántokkal, csengőszólót, folyamatosan, visszahívnám, aranygömbünk, szereplőkkel, feldolgozták, játszótérrel, szeretetnek, aranygömbök, üregesekkel, jelképezték, megáldozták, berendezése, csokidíszek, énekeseinek, békességben, sötétséggel, létrehozója, visszaszáll, királynőjét, kimondottan, berendezett, gyalázatnak, gyerekeknek, ragyogtatja, kedvességet, áldozatokra, jelentették, teremtettek, történelmét, békességet, szeretetét, kezdetének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 51 db bejegyzés
Összes: 7247 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 845
  • e Hét: 8318
  • e Hónap: 14559
  • e Év: 66825
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.